Instructievideo’s helpen gebruiker op weg met Toolbox Klimaatbestendige Stad

Wil je weten hoe effectief klimaatadaptatiemaatregelen zijn? De Toolbox Klimaatbestendige Stad is nu nog gemakkelijker te gebruiken. Een drietal instructievideo’s leert de gebruiker de tool zo effectief mogelijk in te zetten.

Iemand druk met zijn vinger op een touchscreen

De Toolbox is in 2019 ontwikkeld door NKWK Onderzoekslijn Klimaatbestendige Stad om inzicht te geven in de effectiviteit van adaptatiemaatregelen tegen wateroverlast, droogte en hitte.

Hoe gebruik je de tool?

Op de kaart teken je maatregelen in. De tool laat daarna zien hoe effectief die maatregelen zijn. Bijvoorbeeld door aan te geven voor hoeveel extra waterberging de maatregel zorgt of hoe sterk hittestress erdoor vermindert. Ook maakt de tool een schatting van hoeveel de maatregelen kosten. Ook kun je eigen kaartlagen toevoegen.

De tool kan individueel gebruikt worden, maar ook gezamenlijk; bijvoorbeeld als basis voor een risicodialoog of ontwerpsessie.

Aan de slag!

Open de Toolbox Klimaatbestendige Stad. Let op: de tool werkt niet in Internet Explorer. Gebruik de browsers Firefox, Chrome, Safari of Edge. De drie instructievideo’s hieronder helpen je op weg.

Op de website van de Toolbox is ook een handleiding en meer gedetailleerde achtergrondinformatie beschikbaar.