Even voorstellen: Nanda ’t Lam, nieuwe secretaris NKWK

Sinds half juni werk ik bij het ministerie van IenW en vul ik onder andere de rol in van secretaris van het NKWK. Ik wil me daarom graag even voorstellen aan de mensen die me nog niet kennen.

Portretfoto Nanda 't Lam

Achtergrond

Ik heb een achtergrond in milieuwetenschappen en heb de afgelopen 15 jaar bij Arcadis gewerkt. Daar heb ik me vooral gericht op de complexe beleidsprocessen en kennisvraagstukken. Met name op het gebied van water en klimaat. De projecten waren meestal in opdracht van het ministerie van IenW, waterschappen en af en toe een provincie.

Enkele projecten die voor mij de laatste jaren de kersen op de taart waren, zijn: de organisatie van een tweedaagse werksessie voor de Kennisimpuls Waterkwaliteit en Zoetwater eind 2017, de evaluatie van de droogte in het voorjaar 2018 voor de Tweede Kamer, en het secretariaat van de Adviesgroep Milieu, Energie en Duurzaamheid dat ik voerde o.l.v. Ed Nijpels voor de totstandkoming van de omgevingswet. De laatste maanden heb ik meegewerkt aan de planMER voor het Nationaal Water Programma 2022-2207.

Persoonlijk

Ik woon met mijn man en onze peuterdochter in Vleuten. We wonen er pas een half jaartje, maar we zijn er helemaal blij mee. Net op tijd voor de Coronacrisis verhuisd van een appartementje vierhoog achter in Utrecht naar een ruime woning met grote tuin aan de rand van het dorp. Ons tweede kindje verwachten we in november. De komende maanden ga ik daarom gebruiken om me een goed beeld te vormen van het NKWK-netwerk en activiteiten en waar het NKWK zich in de toekomst op wil richten.

Ik hoop veel van jullie online of per telefoon te zien en te spreken. Ik ga volop met de ambities van het NKWK aan de slag. Dus heb je een goed idee? Stuur me een e-mail op info@waterenklimaat.nl.